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2006年12月21日
[“おさるっち”ことロンドン義塾講師 中野健史の知っ得英語塾!] 第3回◆おさるっち英語コラム@ビストロおさるっちの巻(笑)

■おさるっち英語コラム@イギリスのクリスマス〜

前回のローストビーフに気をよくしてまたもや料理に関する話題です。
くいしんぼうなので料理に関しては、モチベーションが上がるんです
(●^T^●) 
ビストロおさるっちということでイギリス留学で自炊していた時の
数少ない料理レパートリーの中からチキンのホワイトワイン煮を紹介します。
この料理で留学中、耐えておりました。

◇チキンのホワイトワイン煮◇
作り方 
1 油を引いて、みじん切りガーリックを炒める。
2 小さめに切ったチキンを入れる。
3 チキンに焦げ目がついた時点でテリヤキソースをいれる。
4 白ワインを少し入れて蒸す。(ふたでおおう。)
5 上にチーズを置いてとろみをつける。

手軽にできて結構いけるかも? うめーど。(●^0^●)
次回も料理シリーズといきたいところなのですが、すでにネタが切れたので
普段のコラムにもどります。(笑)
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Last week, I described about roast beef and realized that talking about food made me happy. Hence, we shall look at the dish today. My motivation for writing about food increases significantly because that represents what greedy pig does and resembles to bananas for monkey. (●^T^●)

I used to be called a ‘bistro Osaru-chi’ when I studied in the U.K.
(Imagine who called me that. For sure, I myself) I would like to show you my particular dish named ‘Boiled chicken with white wine’ I would not have survived missing this dish until I went back to Japan.
◇ Boiled chicken with white wine ◇
Procedures
1- bakes thin sections of garlic in the oil pan.
2- add cut chicken in
3- left chicken to backed to some extended and add Teriyaki-sauce
4- add white wine and get them boiled and cap the pan.
5- add cheese, when it melt, mix ingredients.

It might be simple and yummy.(recommended) (●^0^●)
I would like to keep writing about this matter more, but my capability to
give you further information has run out. (This is like lack of raw fish for Japanese sushi which makes it incomplete.)
Therefore, we shall look at a general topic next week.

■本日の知っ得英語表現!
◇regards (敬具) ◇
手紙やメールなどの最後につけます。下に名前をつければ一丁できあがり。
(よりフォーマルな場合、Yours sincerely などがよく使われる。)
Regards,
Takeshi Nakano
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